Skip to main content

Server Installatie en Support

Door onze hele scherpe focus op "kleine ondernemingen" hebben we uiteraard ook een aanzienlijke ervaring opgebouwd over de typische ICT omgeving van zo'n KMO.

Onze dienstverlening is op maat gesneden voor professionele klanten met 1 tot pakweg 30 werkstations.
Een typische klant van IT Consult Services heeft vb. een tiental PC's en een Small Business Server.

Uiteraard voorzien wij ook alle bijkomende en broodnodige diensten en toepassingen zodat u de computerinfrastructuur ook zonder verdere zorgen kan gebruiken. Oplossingen voor externe dreigingen (virussen, spam, ...) en backups worden voorgesteld en berekend op maat van uw specifieke bedrijfsomgeving.

Installatie van servers

Wanneer u toe bent aan een (nieuwe) server laten we niets aan het toeval over. Via voorafgaande gesprekken zullen we een dossier opstellen over uw netwerk. Hierin noteren wij onder meer alle technische gegevens en een overzicht van alle geïnstalleerde software.
De fysieke installatie van de server wordt zo goed mogelijk voorbereid in onze labo's, waarna de implementatie in uw bedrijf kan gebeuren met een minimum aan overlast. Een implementatie van een netwerkserver die gebruikt zal worden door 10 werkstations gebeurt op gemiddeld 3 werkdagen. Door het inzetten van meerdere techniekers tijdens de implementatie proberen we dit terug te brengen tot slechts twee effectieve werkdagen.

Netwerkbeheer

Een computernetwerk, met of zonder server, heeft nood aan een goed en vakkundig beheer. Wanneer u hiervoor de nodige kennis niet in huis heeft kunnen wij dit eveneens voor onze rekening nemen.

Op vaste bezoekdagen (vb. Eerste maandag van de maand) komen wij langs om alle bedrijfskritieke zaken te controleren (Antivirus, backup, ...) en de nodige updates van de software te downloaden en te installeren.

Tijdens deze bezoeken kunnen uw medewerkers ook eventuele kleine ongemakken melden aan onze technieker die dan onmiddelijk voor een oplossing kan zorgen. Kleine ongemakken hebben op die manier ook geen kans om uit te groeien tot grote problemen.

Netwerkbeheer kan uiteraard ook een onderdeel zijn van een onderhoudscontract. Voor meer informatie hierover kan u in het linkermenu kiezen voor de pagina over de onderhoudscontracten.


"Als snel groeiende onderneming in de werving en selectie van modeprofessionals heeft IT Consult Services ons geholpen met het opzetten en onderhouden van ons IT platform. Voor onze kantoren in België en Nederland is de flexibele instelling, de bereidheid tot meedenken en het leveren van maatwerk op hardware en op gebied van service niveau voor ons altijd van groot belang geweest. IT Consult Services staat voor ons altijd klaar en is een prettige partner om mee samen te werken."

Maarten Beemer
RS Lifestyle Recruitment