Serverinstallatie en -support

Serverinstallatie en -support

Door onze scherpe focus op "kleine ondernemingen" hebben we uiteraard ook een aanzienlijke ervaring opgebouwd over de typische ICT omgeving van zo'n KMO.

Onze dienstverlening is perfect op maat gesneden voor professionele klanten met 1 tot 25 werkstations. Een typische klant van IT Consult Services heeft vb. een tiental PC's en een Windows Server. 

Uiteraard voorzien wij ook alle bijkomende en broodnodige diensten en toepassingen zodat u de computerinfrastructuur ook zonder verdere zorgen kan gebruiken. Oplossingen voor externe dreigingen (virussen, spam, ...) en backups worden voorgesteld en berekend op maat van uw specifieke bedrijfsomgeving.

 

Installatie van een server in uw bedrijf

Wanneer u toe bent aan een (nieuwe) server laten we niets aan het toeval over. Via voorafgaande gesprekken zullen we een dossier opstellen over uw netwerk. Hierin noteren wij onder meer alle technische gegevens en een overzicht van alle ge├»nstalleerde software.
De fysieke installatie van de server wordt zo goed mogelijk voorbereid in onze labo's, waarna de implementatie in uw bedrijf kan gebeuren met een minimum aan overlast. Een implementatie van een netwerkserver die gebruikt zal worden door 10 werkstations gebeurt op gemiddeld 2 tot 3 werkdagen. Door het inzetten van meerdere techniekers tijdens de implementatie kunnen we dit nog verder terugschroeven.

Server in de cloud

Afhankelijk van de noden en wensen van de klant kan er ook gekozen worden voor een aantal cloudservices of zelfs een volledige serveromgeving in de cloud. Wanneer een bedrijf veel mobiele medewerkers heeft of wanneer medewerkers verspreid zitten over meerdere locaties kan het zeer interessant zijn om deze medewerkers virtueel met elkaar te verbinden via het internet. Dat kan met Office 365 en Online Exchange, desgewenst inclusief opslagruimte in de cloud. Wij zoeken voor elke klant de meest geschikte oplossing.

 

Netwerkbeheer

Een computernetwerk, met of zonder server, heeft nood aan een goed en vakkundig beheer. Wanneer u hiervoor de nodige (tijd en) kennis niet in huis heeft kunnen wij dit eveneens voor onze rekening nemen.

Op vaste intervals maken wij een afspraak en komen onze techniekers langs om alle bedrijfskritieke zaken te controleren (Antivirus, backup, opslagruimte, ...) en de nodige updates van de software te downloaden en te installeren.

Tijdens deze bezoeken kunnen uw medewerkers ook eventuele kleine ongemakken melden aan onze technieker die dan onmiddelijk voor een oplossing kan zorgen. Kleine ongemakken hebben op die manier ook geen kans om uit te groeien tot grote problemen.

Netwerkbeheer kan uiteraard ook een onderdeel zijn van een onderhoudscontract. Voor meer informatie hierover kan u in het linkermenu kiezen voor de pagina over de onderhoudscontracten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x